Saturday, June 6, 2015

Sudah terlalu lama menyepi ...




Admin AloQStaQBlog mohon maaf di atas sebab begitu lama tidak menulis dan menyelenggara blog picisan ini. Hari ini berkesempatan sekejap menjenguk blog ini dan tangan bertindak untuk menulis sedikit makluman ini. 

Kesibukan tugasan mencari rezeki untuk menampung kehidupan serba kesempitan masa kini telah menyebabkan Admin AloQStaQBlog menangguh-nangguhkan update blog ini dari sehari ke sehari.

Mohon maaf kerana saya rakyat marhaen yang tiada pendapatan hebat berblogging.

Saya membayar sendiri broadband Celcom untuk melayari internet. Tiada support daripada mana2 pihak seperti SESETENGAH Blogger lain (Tak kira yang pro-Kerajaan ataupun pro-PR) , masing2 ada team cyber sendiri yang dibayar untuk 'bekerja' secara sokongan maya.

Jadi, jangan hairan jika Admin AloQStaQBlog kekadang saja muncul untuk menulis. Kehidupan dan usaha bekerja mencari rezeki secara real-life adalah keutamaan Admin berbanding Lillahi Taala menulis di alam cyber.

Lagi pulak, sekarang ni (sejak lama tidak menulis), sokongan Admin terhadap arus politik negara nampaknya berbelah bahagi. Kesempitan yang menindas rakyat akhir-akhir ini, telah menyebabkan Admin merasakan sesuatu perlu dilakukan. Rakyat mahu hidup selesa (Baca: BUKAN MAHU HIDUP MEWAH). Hanya sekadar hidup yang tidak terbeban dan kesempitan ekonomi.

Kasihanlah rakyat, agar dapat menikmati nikmat negara Malaysia (yang kononnya) sering disebut Malaysia Aman, Makmur, Maju dan Berwawasan ni... Nampaknya semua itu TIDAK SANGAT PUN dirasai oleh majoriti rakyat kini.

Bebanan hidup sahaja yang dirasai, Mana MAKMURNYA negara ini ?

Oleh yang demikian, Admin rasa susulan-susulan posting di AloQStaQBlog ini selepas-selepas ini akan lebih pro-Rakyat berbanding sebelum ini. Tunggu lah ... (Itupun jika Admin ada masa seperti hari ini untuk menulis).

Semoga rakyat Malaysia dapat keluar dari hidup serba kesempitan seperti sekarang. Bebanan ekonomi yang nampaknya semakin mengganas menghimpit rakyat.
Amatlah diharapkan para rakan pengunjung tidak melupakan blog yang hidup segan - mampus tak mahu ini.

Salam perjuangan.
Wassalam.



AloQStaQ
6-6-1+5
8:20 Pagi
Sekitar Kedah.


Note : Admin telah membuang bberapa banner tertentu di sebelah kanan blog ini sebagai tanda awal 'perubahan' sokongan ... harap maklum.


2 komen:

Anonymous June 6, 2015 at 4:42 PM  

Ingatkan kau dah mampos. lama tak dengar berita. tup tup menulis semula, terus salahkan org. mmg dasar tak reti kenang budi la kau ni admin. seingat aku kau dah buang banner dato seri najib kat blog kau ni,kan? kau jawab betul2. kau pun dah terhasut dengan madey la kutty mamak tua tu ke? haqqq tuiiii ...

UMNO PARTI PENJARA August 3, 2015 at 5:48 PM  


...

---------------------------------------------
Anak Muda Johor Terguris - Inilah UMNO!!!
---------------------------------------------
Muhyiddin Baik. Tiada Skandal - Ahli2 UMNO Johor Tiada OTAK Ke?


Sumber Berita

>> Klik Di Sini <<



------------------------------------------------------------------
Singkir Muhyiddin - Perjuangan Puteri UMNO Johor Makin BUSUK!!
------------------------------------------------------------------
Sumber Berita

>> Klik Di Sini <<



-------------------------------------------------------
PRK Putrajaya - Muhyiddin Tanding Calon PARTI BARU!
-------------------------------------------------------
Tengku Adnan Tengku Mansor dijangkakan akan mengosongkan kerusinya untuk memberi laluan kpd Muhyiddin...

Najib sepatutnya memberi peluang kpd Muhyiddin menjadi PM satu penggal bukannya menendang semudah itu pemimpin yg baik dan berkata benar itu...


Ini saja caranya utk memastikan ahli2 UMNO seluruh negara menukar pemimpin no.1 mereka..

Muhyiddin mempunyai pengaruh dan kreadibiti yg jauh lbh kuat berbanding Najib..

Perjuangan UMNO Johor terbukti busuk apabila memilih kotor berbanding yg lebih baik


Sumber Berita

>> Klik Di Sini <<



------------------------------------------------------------------
TERGEMPAR - Muhyiddin Akn Hantar 200 Surat Ke UMNO Bahagian!!!
------------------------------------------------------------------
Sumber Berita

>> https://youtu.be/4WTwQkcCrxY<<
>> https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iN6yMOHl-9I <<
>> https://youtu.be/zEJma8Ld5fM<<

  © Blogger template 'Solitude' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP