Monday, April 26, 2010

PASRAEL = PAS & ISRAEL For All ...


Sejak akhir-akhir ini, saban hari kita melihat kenyataan-kenyataan liar oleh puak Pakatan Rakyat menuduh kononnya UMNO sokong Yahudi/Israel serta menuduh kononnya Kerajaan pentadbiran Najib telah mengupah Yahudi itu dan ini ... Macam-macam tohmahan yang dilemparkan kepada UMNO/BN dan kerajaan Malaysia berkaitan isu APCO ...

Malahan ceramah di serata pelusok tempat di Pilihanraya Kecil P094 Hulu Selangor pun didombakan mengenai isu kaitan APCO dengan UMNO ini kepada rakyat di sana ...


Kata cendiakawan, kalau kita menuding keburukan kepada orang, maka satu jari kita tunjukkan kepada orang tersebut, manakala lagi 4 jari menunjuk kepada diri kita sendiri ... Inilah realiti yang berlaku terhadap Pakatan Rakyat.


Tapi, Allah itu Maha Berkuasa, dibuktikan bahawa logo ISRAEL FOR ALL dengan PAS FOR ALL adalah seakan-akan AMAT SAMA ....

Dan yang pasti, paling sinonim dan hampir sama 100% adalah slogan yang digunakan adalah PAS FOR ALL yakni hampir sama dengan slogan ISRAEL FOR ALL !!! Adakah ini kebetulan ... PAS sila jawab sendiri. Dulu PAS beriya-iya menyokong kenyataan bahawa 1Malaysia adalah sama dan ditiru dari 1ISRAEL ... Sekarang, bila kena batang hidung sendiri, apa nak kata ?!? ...

PAS FOR ALL & ISRAEL FOR ALL ...
PASRAEL FOR ALL ....

Mulai Hari Ini, Aku menyahut seruan sahabat-sahabat bloggerku, untuk memanggil PAS sebagai PASRAEL For All !!! ....


Artikel ini aku olah sendiri.
Idea timbul selepas membaca artikel di sini .
Gambar PASRAEL tu jugak aku amik dari laman blog ParpuKari.
TQ !


AloQStaQ
ISNIN
26 April 2010
11:11 Pagi

4 komen:

Anonymous April 26, 2010 at 11:57 AM  

moga Allah memberi kesedaran kepada saudara dan juga kami di pihak PR.
ya Allah jgn buta kan hati kami sebagai mana enkau butakan hati abu jahal. matinya dalam kekufuran walaupun sedar akan kebenaran amin....

bukak mate. jgn jadi jahil sangat =)

Anonymous April 26, 2010 at 12:12 PM  

aku setuju..PAS/PKR/YAHUDI=ZIONISTS..sama jer perangai macam yahudi laknat tu.

Pak Pelandok April 30, 2010 at 12:13 PM  

Begitulah PAS mengelabui mata penyokong...ahli dan orang kampong.....mereka sebenarnya yang mengikut stail Israil dan mengamalkan Marciveli Teori -`Matlamat menghalalkan Cara'

Maju UMNO unt Kedah

Resmipadi May 4, 2010 at 4:42 PM  

assalamu'alaikum...

istighfar saudara...siapapun kita...yang kita hina adalah golongan yang kuat pergantungan dengan Tuhannya, Allah...

sebaiknya sebelum menyatakan atau mengeluarkan sesuatu kata yang agak kesat dan menghina....nilai diri dahulu, adakah sudah layak menjadi penghuni syurga...solat berjemaah di awal waktu...tidak pernah derhaka?

"tidak sempurna iman seseorang selagi mana dia tidak menyintai saudaranya sebagaimana dia menyintai diri sendiri..."

menuduh mereka sama dengan yahudi, seperti mengkafirkan orang Islam sendiri...tahukan saudara, apakah janji Allah terhadap mereka yang mengkafirkan saudara Islamnya yang mengamalkan Islam dalam hidupnya?

subhanallah....semoga dibukakan hati oleh Allah...

saya tidak menyokong mana-mana pihak..tapi andainya sikap ini yang ditunjukkan oleh saudara....saudara telah mencerminkan diri melalui kata-kata saudara...

jahat manapun seseorang itu, dia adalah makhluk yang dicipta oleh Allah...jangan cari kelemahan dalam makhluk yang sememangnya dicipta serba lemah dan serba kurang...tapi carilah kebaikan dalam dirinya untuk dicontohi...

saudara, tiada yang sempurna melainkan Allah...andai engkau membuka aib saudaramu, adakah engkau fikir bahawa Allah akan menutup keaibanmu...?

semoga Allah mengampunimu....

wallahu'alam

  © Blogger template 'Solitude' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP