Wednesday, August 6, 2008

KOMEN AKU Di BLOG TUN HARI INI - TAJUK : CRONYISM & THE NEP (Published By Tun Dr.M - 6 August 2008 8:49 AM)

Di doakan semua yang terbaik untuk Tun Dr.M!


Assalamualaikum Ayahanda...

DEB adalah satu rangka ekonomi yang cantik dan patut diteruskan oleh mana-mana pemimpin yang memegang tampuk pemerintahan Malaysia kerana DEB telah terbukti dapat memberikan kesempurnaan hampir kepada seluruh Rakyat Malaysia ...

Kalau bab kroni-mroni ni, orang yang berdegar-degar dulunya mengutuk mengenai kroni, kini dah nampak dia pun ada unsur-unsur yang sama, sebabnya ? sebab dulu dia melihat dari perspektif dia seorang yang tidak berkuasa - kini dah dapat sedikit kuasa dan ada back bencher yang menyokong di belakang, maka dia pun secara tidak sengaja (mungkin juga sengaja) terpaksa mengkronikan juga sistem pengurusan pentadbirannya ...

Kami faham dengan sikap kepimpinan Tun dulu yang cuba sedaya upaya untuk mengelak, dari terlibat (dan melibat) untuk menawarkan projek samada secara terus atau tidak kepada relative/else (baca: kroni) ... Demikian Tun bertindak mempimpin dengan cuba sedaya upaya penuh ketelusan, tetapi sayangnya ada pihak yang busuk hati cuba juga mencari salah Tun sehingga kelubang cacing untuk dipersalahkan ... biasa la Tun, puak2 yang busuk hati perut tu...
Pada kami rakyat yang faham, sudahpun dan akan terus memberi sokongan kepada apa yang Tun rancang, tadbir dan laksanakan ... kerana kami sayangkan Tun. Tun brilliant dan bervisi jauh ...

Tapi, sekarang punya pemimpin (current), wahhh! terang-terangan pula dia mengkronikan projek-projek ... Patrick ke sapa ntah namanya tu ... depa kata bin Badwie ... hehehe ... yang tu nampak sangatttt - dan terlalu jelas sangattt ! ....

AloQStaQ
06-august-2008 : 12-57 PM


3 komen:

DukeOfUMNO August 8, 2008 at 1:18 PM  

weehhh...awat hang link blog aku? Blog aku tak glemer cam blog hang...malu la aku...iskk...malu wehhh.....senyum kambing! Anyway, thanks la sebab bagi publisiti murahan utk blog tak glemer cam aku ni...hehhehhe...

AloQStaQ August 9, 2008 at 2:56 AM  

Wey Duke,
Macam la web aku ni glamer! Ni blog syiok sendiri aja ni ... ni bukan untuk glamer apa-apa, orang kata - nak glamer pi jadi artis Realiti TV ler, heheh ...

Kita blogging ni untuk membantu sesama kita mencari maklumat untuk mencapai kebenaran ... yang baik kita sama-sama kongsikan ... :) hehehe ...

Thanx bro for visiting my syiok sendiri blog ... :)

anakmalaysia August 9, 2008 at 4:14 AM  

Takpa syok sendiri...

yang penting syokkkkk

  © Blogger template 'Solitude' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP