Thursday, July 16, 2009

WOI ANUwar ! Lihatlah Betapa Telusnya Mahkamah Malaysia ... Hang Jangan Konar!

Petang ini merupakan petang yang murung & sugul bagi aku dan ramai penyokong Saiful Bukhari setelah Hakim Mahkamah Tinggi Jalan Duta Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah menetapkan bahawa TIADA HALANGAN UNTUK PIHAK ANUWAR MENDAPATKAN BAHAN BUKTI SEPERTI SALINAN ASAL CCTV DI KONDO, LAPORAN PERUBATAN & LAIN-LAIN DOKUMEN BERKAITAN YANG RELEVAN.
Semahunya secara peribadi, aku tak mahu semua bahan tersebut diberikan kepada si Raja PEMUTAR BELIT FAKTA tu, tapi apakan daya, Mahkamah dah menetapkan sedemikian, maka aku akur. Aku tengok Twitter Saiful pun dia minta semua orang HORMATI keputusan Hakim. Mungkin ada Rahmat disebalik keputusan sedemikian.

Jadi, di sini aku nak ingatkan kepada DATO' SERI ANUWAR dan PARA PENYOKONG TEGARNYA dan PARA PEMINAT PARTI PKR SEKALIAN, petang ini (Khamis 16 Julai 2009) kami penyokong Saiful akan & telah akur dengan Keputusan Hakim (dan InsyaAllah kami akan terus akur dan hormat sampai bila-bila).

Engkorang jangan pulak kerana kali ini KEPUTUSAN MEMIHAK KEPADA ANUWAR, ENGKORANG PUN TERUS SOKONG HAKIM. SOKONG MAHKAMAH. PUJI MAHKAMAH TELUS ... ADIL & SAKSAMA ...

Tapi macam biasa, esok-esok / nanti-nanti bila KEPUTUSAN TIDAK MEMIHAK KEPADA PUAK ENGKORANG, MAKA ENGKORANG TERUS TUDUH MAHKAMAH MACAM-MACAM, TIPU, TAK ADIL, KENA ATUR DENGAN NAJIB, MAHKAMAH RIMBA ... ZALIM ... KONSPIRASI & MACAM-MACAM LAGI!

Jom kita sama-sama percaya kepada Sistem Keadilan Malaysia. Ini baru betul.


Dan pada sebelah pagi tadi, antara yang menarik perhatian aku adalah HUJAH PEGUAM BELA ANUwar bagi memohon Mahkamah membenarkan mereka dapatkan Sample DNA .... Sila baca petikan MStar Online ni :

..............
"Seorang lagi peguam bela, Amer Hamzah Arshad, berhujah pihak pembelaan perlukan laporan kimia mengenai sampel DNA bagi membolehkannya mendapatkan pendapat pakar.

Satu daripada alasan pihak pendakwaan untuk memindahkan perbicaraan kes liwat itu daripada Mahkamah Sesyen kepada Mahkamah Tinggi ialah kerana isu DNA itu yang dikatakan sangat rumit, namun pihak pendakwaan enggan memberikannya kepada pihak pembelaan, katanya.

"Dalam mengendalikan laporan DNA, pihak pembelaan perlu tahu mengenai rumusan ahli kimia atau penemuan dalam laporan DNA itu. Kami juga perlukan laporan DNA itu untuk dianalisis oleh pakar kami" katanya."

..............

HEHEHE ... Pakar kami ??? ... Aku tertanya-tanya jugak dalam hati, SIAPA "PAKAR KAMI" TU? ... CIA kah? Interpol kah? Polis Angkasa Gaban kah? Atau INTELLIGENT ISRAEL kah? .... hehehe ... nak tau jugak ler ....

24 Julai HARI KEBENARAN!


AloQStaQ
.

3 komen:

Junah July 16, 2009 at 7:31 PM  

Salam,

lg dia konar lg dia selak, lm2 telanjang sendiri...heh

kelambuharimau July 16, 2009 at 10:35 PM  

bertanya pada pembangkang memng semua depa betul

AnTi AljUbuRi July 18, 2009 at 2:57 AM  

cerita sensasi jamilkucing di http://jamilkucingpondan.blogspot.com dan http://jamilismail.blogspot.com. suku sakat al juburi, punaisihat PKR dan penjilatnya berkongsi hobi yang sama!!

http://anwaraljuburi,blogspot.com

  © Blogger template 'Solitude' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP